Ik heb een droom

 

Ik heb een droom: een droom waarbij alle mensen met de stroom meevaren in plaats van tegen de stroom in peddelen. Mijn ervaring is, dat er steeds opnieuw wonderbaarlijke mogelijkheden op mijn pad komen als ik met de stroom mee vaar. Water laat zich ook niet weerhouden door de rotsen die het tegenkomt, het stroomt er rustig langs en overheen.

Ik heb een droomHoe is het met jouw rivier? Ga jij ook met de stroom mee? Of maak je je druk over de rotsblokken voor of achter je? Volgens mij is het leven bedoeld om gemakkelijk te verlopen….maar is dit in werkelijkheid ook zo? En hoe is dat voor jou? Wat ik heb ervaren is, dat het leven gemakkelijk(er) kan verlopen als je de stenen die achter je liggen opruimt. Deze stenen zorgen namelijk heel diep van binnen, voor een gevoel van pijn (angst, woede, frustratie etc.). Hoewel je anders wilt reageren, je minder druk wilt maken, lukt het je gewoonweg niet. Dit is logisch, omdat het gevoel (van afwijzing, angst etc.) zo diep in je systeem verankerd zit. Het lijkt wel of je geen invloed hebt op bepaald gedrag. Je doet dingen of je doet de dingen die je wilt doen juist niet. Herkenbaar?

Dit klopt ook (niet alleen voor jou), omdat je als het ware gestuurd wordt door het binnenste van “je boot”. Daar ligt de oorzaak van je probleem…..En je gedrag is het gevolg. Maar gelukkig ligt daar ook de oplossing. Dit lijkt moeilijk en ik kan mij goed voorstellen dat je dit denkt. Maar gelukkig is het best eenvoudig en heb ik al veel mensen de stap zien zetten om de stenen op te ruimen, of eigenlijk niet op te ruimen, maar om de pijn die ze veroorzaken weg te nemen. Zodat je net zoals het water dat doet, er gewoon langs en overheen te kunnen varen. Ik geloof dat het leven dan pas echt begint, omdat je dan pas kunt genieten van het mooie uitzicht op de rivier en de stenen die achter je liggen kunt laten en je je geen zorgen hoeft te maken over de stenen die je nog in de stroom tegen gaat komen.

Meer weten?

Ontdek hoe je: gelukkiger kunt leven.
of mail: contact@evelienbrand.nl
of bel vrijblijvend met je vragen naar: 06-48057472

Reactie plaatsen