arrow_drop_up arrow_drop_down

"Het was tijd om mijn eigen leven te leiden"

Mijn achtergrond

Persoonlijke ontwikkeling is de rode draad in mijn leven. Dit is het geworden, ook wel uit pure noodzaak. Op een gegeven moment wist ik dat ik niet verder kon leven zoals ik tot nu toe gedaan had. Het water stond mij letterlijk aan de lippen.

Als kind was ik een zondagskind, ik ging lachend door het leven. Op een gegeven moment had ik misschien ook wel dat stempel, Evelien lacht altijd. Dat werd een patroon, achteraf zie ik in dat het niet altijd een natuurlijke, authentieke lach was. Toch verliep mijn leven vrij onbevangen.

Pas toen ik op mijn zeventiende, in mijn eentje een jaar naar Minnesota in de U.S.A. ging, verliep het allemaal niet zoals gepland. In Nederland voelde ik mij gewaardeerd en veilig, hoe anders was het in dit voor mij totaal vreemde land.

Lees meer

“Na de sessies bij Evelien heb ik geaccepteerd dat ik mijn geschiedenis niet kan veranderen, maar wel de wijze waarop ik er mee omga. Soms voel ik me in de vorm van mijn leven en soms ook niet. Maar ik krijg het gevoel de touwtjes steeds meer in handen te hebben. Daarom heb ik er een goed gevoel bij en neem steeds meer mijn plek in.”

Mark, 27 mei 2015

In mijn naïviteit dacht ik dat het westerse Amerika wel op het westerse Nederland zou lijken, maar dit was niet het geval. Ik kwam er minder zonnig, in één klap volwassen en vele kilo’s zwaarder vandaan.

Om een lang verhaal kort te maken: mijn zelfbeeld was laag, mijn zelfvertrouwen nog lager en ik kon mij niet ontplooien tot de onafhankelijk, zelfbewuste vrouw die ik altijd had willen zijn. Pas jaren later, een traumatische familiegebeurtenis verder, was de noodzaak er om mijn problemen aan te pakken.

Toen ik met mensen in contact kwam waar ik mijn ervaringen mee kon delen, smaakte het traject van ontwikkeling naar meer. Tijdens mijn NLP-opleiding leerde ik hoe belangrijk het gebruik van taal is en is er bewustwording ontstaan.

Tevens werd ik mij bewust dat ik 100% verantwoordelijk ben in het leven. Uiteindelijk kwam ik in contact met Hans & Joyce Mojet en leerde ik hoe intrapersoonlijke communicatie werkt. Ik ervaar nu intense dankbaarheid dat ik mag delen en doorgeven wat ik al die jaren ervaren en geleerd heb.

Wil jij ook jouw eigen leven weer gaan leiden